Ik kap d’r mee…

De afgelopen jaren heb ik ongelofelijk veel grote en kleine projecten gedaan voor mijn fotografie- en videoproductiebedrijf. Zo stond ik eerder avond aan avond in opdracht van toffe mediabedrijven foto’s te schieten tijdens concerten in het hele land. Mag ik met enige regelmaat bruiloften vastleggen op foto of video en heb ik al aardig wat toffe aftermovie’s mogen maken van concerten en evenementen.

Ik woon op het waddeneiland Texel en dat is natuurlijk geen hele grote vijver waar je in kunt vissen. Steeds vaker zie ik mensen die zich “fotograaf” noemen wanneer ze een foto maken met hun iPhone, of hobby-fotografen die voor een duppie en een snicker “professionele fotoshoots” doen waarbij de foto’s gewoon onscherp zijn. Maar hé, het is goedkoop! (We zijn en blijven hollanders). Dat geldt ook voor videoproducties.

Steeds meer merk ik aan mijzelf dat ik alleen maar bezig ben met de administratieve kant. ‘Is de factuur al betaald?, is de belastingaangifte gedaan? Wat wordt de prijsafspraak met de klant? Moet ik mijzelf weer ergens tussen wurmen voordat een andere fotograaf/cameraman er met de klus vandoor gaat?’. En steeds meer merk ik dat ik het gevoel verlies van waarom ik ooit ben gaan fotograferen en filmen. Ik wil maar 1 ding en dat is hele mooie sprekende foto’s maken. En die drive was ik kwijt. Volledig verloren in de rompslomp van het regelen.

En daarom heb ik besloten: Ik ga stoppen met mijn bedrijf INFINITYworks Media. Ik wil terug naar de basis! Het fotograferen en filmen wil ik gewoon weer mijn allergrootste hobby noemen, en niet “mijn bedrijf”. Niet meer druk maken om financiën en afspraken die niet nagekomen worden, maar alleen bezig zijn met hoe ik mooie beelden kan schieten.

Wat staat er nog op mijn wish-list? Ik wil heel graag nog hele mooie documentaires maken over mensen met een heel goed verhaal.
Ik wil heel graag een hele mooie portret-serie maken van mensen met mooie sprekende koppen.
Ik wil weer heel graag meer concerten fotograferen.
En zo kan ik nog wel uren door gaan met opnoemen van de lijst die ik klaar heb staan, maar ik heb weinig zin dat andere er met mijn ideeën vandoor gaan.

Ik heb zo veel zin om mijn (foto-)camera weer te “mogen” gebruiken inplaats van moeten. Geen vervelende klussen meer aannemen om maar meer naamsbekendheid op te bouwen. Nee, gewoon doen wat ik het allerliefste doe!

Don’t get me wrong, ik reken het niemand anders aan dan mijzelf! Ik ben (op dit vlak) gewoon geen ondernemer. Ik wil niet bezig zijn met het laten zien wie de beste is, ik wil gewoon mooie foto’s en video’s maken en that’s it.

Op naar de toekomst!

Cheers,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *